Goedkope rijbewijskeuringen

Speciaal voor onze leden voeren officieel geregistreerde keuringsartsen betaalbare rijbewijskeuringen uit.

ANBO heeft met andere organisaties een landelijk netwerk van officieel geregistreerde keuringsartsen opgezet. Verspreid over de provincie voeren de artsen, speciaal voor leden van de seniorenorganisaties, betaalbare rijbewijskeuringen uit. Moet u zich laten keuren voor uw rijbewijs? U leest hier meer informatie over rijbewijskeuringen en een lijst van keuringsartsen per provincie (PDF, 92 pagina's). Door in de inhoudsopgave op de provincie van uw keuze te klikken, gaat het systeem meteen naar het juiste hoofdstuk in het document. Door op 'naar boven' te klikken, keert u weer terug naar de inhoudsopgave.

Bij een rijbewijskeuring moeten automobilisten een Gezondheidsverklaring invullen. Deze is tegen betaling verkrijgbaar via www.MijnCBR.nl. De Gezondheidsverklaring is ook te koop als papieren formulier bij de meeste gemeenten. Wij raden u aan vooraf na te gaan of uw gemeente de Gezondheidsverklaring aan de balie verkoopt. Meer informatie: telefoonnummer 1400 of www.rijksoverheid.nl. Leden die gebruikmaken van de rijbewijskeuringsvoordelen moeten zelf de papieren naar het CBR sturen.

Om te voorkomen dat oudere automobilisten onnodig op kosten worden gejaagd of tijdelijk zonder rijbewijs komen te zitten, heeft Regelzorg de 'keuringscheck' ontwikkeld (www.keuringscheck.nl). Door het invullen van slechts enkele gegevens wordt duidelijk of het nodig is een keuringsformulier, de zogenaamde Gezondheidsverklaring, aan te schaffen.

Mogelijk wordt uw verplichte rijbewijskeuring (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekering(tussenpersoon) of kijk in de voorwaarden. U heeft een kwitantie nodig om in te dienen bij uw zorgverzekeraar.