Alles over veilig en comfortabel wonen op de Veiligheids10daagse

Veilig en comfortabel willen wonen is van alle leeftijden. Wie nu fijn woont, wil dit zo lang mogelijk blijven doen. Dan is het handig als u weet hoe u uw veiligheid in en om uw woning kunt vergroten. Wat doet u als er een onbetrouwbaar sujet aan de deur komt? Is uw hang- en sluitwerk veilig? En wat kunt u doen om uw veiligheid te vergroten? Met betrouwbare informatie vergroot u uw weerbaarheid. En niet alleen in en om het huis, óók online! U leert u te wapenen tegen online oplichting, u leert veiliger te betalen en u leert u hoe uw privacy nog beter beschermt. Weet u al hoe u uw telefoon en tablet zó kunt beveiligen dat al uw gegevens veilig zijn?

Kom ook naar de Veiligheids10daagse!

Van 1 tot en met 12 april

Met hulp van het ministerie van Justitie & Veiligheid, ABN-AMRO, het CCV, Google, ING, Interpolis, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Nu.nl, de Politie, Rabobank, Samsung, SNS, Startpagina en brancheorganisatie WDTM organiseren we voor de tweede keer de Veiligheids10daagse. Hier leert u alles over babbeltrucs, woningbeveiliging, veilig online betalen en nog veel meer. Bovendien doen we dat op leuke locaties, zoals op de hoofdkantoren van de betrokken bedrijven. Wees welkom in Leeuwarden, Hoofddorp, Zwolle, Amsterdam, Roermond, Tilburg, Arnhem, Hoofddorp, Den Haag en Utrecht.

Meteen aanmelden

Enkele details

  • Iedereen is welkom, ook niet-leden. U bent ook van harte welkom om een introducee mee te nemen;
  • De bijeenkomsten vinden plaats op de kantoren van onze partners. Per locatie is er ruimte voor 50 tot 200 mensen;
  • De inloop van alle bijeenkomsten is om 13:00. We eindigen na de workshopronden rond 16:00 met een borrel;
  • U krijgt een bevestiging per e-mail met daarin meer informatie. Wanneer we u op de wachtlijst zetten hoort u dat ook.

Leerzaam en leuk

Vorig jaar organiseerde ANBO voor de eerste keer de Veiligheids10daagse. Zo'n 650 mensen bezochten acht bijeenkomsten. "En dit jaar doen we er nog een schepje bovenop. We hebben plaats voor 1000 mensen op 10 inspirerende locaties. Leuk én leerzaam. Uit onderzoek onder bijna 4500 senioren vorig jaar leerden we dat mensen dénken dat ze goed voorbereid zijn, bijvoorbeeld op babbeltrucs en phishing. Maar deze vormen van criminaliteit zijn een groeiend probleem en daarom vermoeden we dat mensen hun vaardigheden overschatten. Om te zorgen dat mensen voorbereid zijn en zich assertief en weerbaar voelen organiseren we workshops over veiligheid in en om het huis en online. Zo willen we ervoor zorgen dat mensen minder snel slachtoffer worden. En áls ze dan slachtoffer worden, dat zij weten wat ze moeten doen. Ten onrechte schamen mensen zich als ze in een val getrapt zijn”, zo zegt ANBO-bestuurder Liane den Haan.   

Meteen aanmelden