Nieuwe ambassadeur ouderenwerkloosheid is John de Wolf

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de Tweede Kamer in een brief laten weten dat oud-profvoetballer John de Wolf de ambassadeur voor werkzoekende senioren wordt. Als boegbeeld gaat hij hen adviseren en ondersteunen. De Wolf gaat ook in gesprek met werkgevers om die te overtuigen van de toegevoegde waarde van 50-plussers op de arbeidsmarkt.

Structurele aanpak is goed

ANBO juicht dit initiatief toe en is blij dat het kabinet werk maakt van het inzetten van een boegbeeld voor werkzoekende 50-plussers. Directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO: “Het is goed dat een aansprekend persoon gaat proberen om het imago van oudere werknemers bij werkgevers te veranderen. Ik wil graag met De Wolf het beste werkgeverselftal samenstellen en iedereen die aan leeftijdsdiscriminatie doet een rode kaart geven. De aanstelling van De Wolf is een goede voorzet van het kabinet. ANBO kopt die graag in, want vijftigplussers zijn te jong om op de reservebank te zitten. Oudere werkzoekenden kampen geheel onterecht met vooroordelen.”

Overheidsbeleid schiet nog tekort

Den Haan: “Het kabinetsbeleid om werkloosheid onder deze groep op te lossen, schiet tot nu tekort. Meer dan veertig procent van de langdurig werkzoekenden is ouder dan vijftig jaar en deze groep wordt groter. De aanstelling van De Wolf is een goede voorzet van het kabinet. ANBO kopt die graag in, want vijftigplussers zijn te jong om op de reservebank te zitten.”

Vooroordelen oudere werkzoekende onterecht

“Puur op basis van hun leeftijd worden senioren niet uitgenodigd voor een gesprek. Werkgevers denken dat zij vaker ziek zijn of minder productief. Dat is zonde, want oudere werknemers hebben juist heel veel te bieden. Dat blijkt uit eigen onderzoek dat wij eerder hebben laten doen. Vijftigplussers zijn juist flexibel en veerkrachtig. Ook houden ze beter overzicht en kunnen zij werk én privé beter de juiste balans vinden.”