SUCSEZ, verzekering, 50plussers, 50+, werkSUCSEZ, verzekering, 50plussers, 50+, werk

ANBO en SUCSEZ helpen senioren aan werk

ANBO directeur-bestuurder Liane den Haan en Dennis Massaar, directeur bij SUCSEZ, hebben hun handtekening gezet voor verlengde samenwerking tot 2022. Dit partnership reikt inmiddels veel verder dan de advies- en bemiddelingsrol die SUCSEZ voor ANBO-leden vervult. “We pasten de overeenkomst aan vanwege gewijzigde wetgeving en de ontwikkeling van onze organisaties. Daarbij hebben we besloten om de samenwerking uit te breiden en te verlengen”, aldus Massaar.

Structurele lastenverlaging

Naast belangenbehartiging zet ANBO zich ook in voor behoud van zelfstandigheid en structurele lastenverlaging voor senioren. Met SUCSEZ aan haar zijde startte ANBO in 2006 onder andere een zorgcollectief, waarmee leden korting krijgen bij meerdere zorgverzekeraars. Momenteel nemen meer dan 100.000 leden deel aan het ANBO Zorgcollectief. Den Haan ziet meer voordelen: “SUCSEZ geeft onafhankelijk advies, verzorgt wachtlijstbemiddeling en beantwoord vragen over declaraties of vergoedingen. Daarnaast kunnen leden sinds vorig jaar hun schadeverzekeringen afsluiten via het ANBO Schadecollectief. En dat zonder leeftijdsdiscriminatie.”

Werkgelegenheidsproject: wegens succes verlengd

Niet afwachten, maar aanpakken. Met dat motto voor ogen hebben ANBO en SUCSEZ als pilot zeven 50-plussers aan een opleiding én aan een baan geholpen. “Dat was erg succesvol en daarom werden er de afgelopen weken nog eens 30 ANBO-leden opgeleid. Tijdens de drukke laatste maanden van het jaar zullen zij mensen via SUCSEZ van passend advies op het gebied van zorgverzekeringen voorzien. Na die periode kunnen de senioren eventueel aan de slag in de financiële dienstverlening. Massaar: “Vanwege deze toegevoegde waarde is het belangrijk om de afspraken met ANBO vast te leggen voor de lange termijn.”

De weg is vrij

Met het ondertekenen van het nieuwe contract zijn de voordelen voor de ANBO-leden op de lange termijn gewaarborgd. Liane den Haan geeft aan dat de weg nu vrij is. “Dit geeft beide partijen de tijd om de zorg- en schadecollectieven verder inhoud te geven. Ook het werkgelegenheidsinitiatief om ANBO-leden te detacheren bij financiële instellingen, zoals bij SUCSEZ, wordt de komende tijd verder ontwikkeld”.